Interview met onderwijsexpert Kris Van den Branden

“Ons onderwijs moet leerlingen sterken voor deze eeuw. Daarom moeten we andere eisen stellen aan onze afstudeerders, dan 30 jaar geleden. “

Ondertussen al enkele weken geleden, ging ik voor MO* in gesprek met Kris Van den Branden, hoogleraar taalkunde en lerarenopleider en auteur van de blog Duurzaam Onderwijs, waar Van den Branden zijn reflecties over de onderwijsactualiteit en de nieuwste wetenschappelijke resultaten over onderwijs deelt met een publiek van meer dan 10.000 maandelijkse bezoekers. Van den Branden is ook publiek spreker en schreef het boek Onderwijs voor de 21ste eeuw, dat in 2015 uitkwam bij Acco en vandaag al aan zijn achtste druk toe is.

We hadden het over muurtjes tussen vakken doorbreken, de waarde van leerkrachten, de inzet op de juiste sleutelcompetenties. Over hoe onderwijs iedereen zou moeten aanspreken, en leerlingen meer deel laat uitmaken van de wereld die ze omringt.

 

IMG_3090

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s