Podcast! Samen zijn we slimmer – Endeavour

Wat doen we met grote gebouwen die leegstaan? Volgens stadsplanner Maarten Desmet van architectencollectief Endeavour is de oplossing: de burger mee inzetten als ontwikkelaar. Ik interviewde hem in het Antwerpse Stadspark.


Podcast?

De afgelopen maanden doorkruiste ik het land in opdracht van Vlaanderen Circulair. Ik ging op zoek naar verhalen van ondernemers, doeners en circulaire pioniers. Doorheen de reportages kom je meer te weten wat het precies inhoudt, die circulaire economie.

Welke oplossingen bedachten ondernemers om wat dichter bij een wereld te komen waarin geen plastic korreltjes meer in de zee terechtkomen? Waar afvalstorten wereldwijd de grondstof worden voor nieuwe producten en waar er niet meer CO2 uitgestoten wordt dan onze planeet kan verwerken?

Ik was benieuwd welke hindernissen de circulaire ondernemers onderweg tegenkwamen, waar ze op vastliepen en hoe ze hun tegenslagen overwonnen. Ik leerde over hoe deze ondernemers toch hun ding kunnen doen in onze klassieke, lineaire economie.

De podcast verschijnt vanaf 7 juni tweewekelijks op vrijdag op mo.be, en zal over de volgende thema’s gaan:

  • Samen zijn we slimmer
  • Huren in plaats van kopen
  • Plasticrecyclage
  • Onze watervoorraad

zeronaut

Tekst door Isabelle Vanhoutte
Montage door Katinka De Jonge
Geluid door Hannes Veeckman

Met de steun van Vlaanderen Circulair en MO*