Kunnen circulaire plastics zonder terugnamesystemen?

Terugnamesystemen zijn onmisbaar om de kwaliteit van plasticrecyclage te monitoren. Die zijn er niet in België. Wie ze nodig heeft, moet ze zelf opzetten en dat is een enorme klus.

Via algemene systemen zoals die van Fost Plus, de containerparken, Citeo (de Franse tegenhanger van Fost Plus) en noem maar op, bleek het haast onmogelijk om onze grondstof opnieuw bij ons te krijgen. Als KeyKegs in dat systeem terechtkomen, belanden ze met de rest van de verpakkingen in verbrandingsovens, op stortplaatsen of in minder interessante recyclageprogramma’s. We kunnen ervoor kiezen om in dat systeem mee te stappen en een “aflaat” te betalen voor de wettelijk verplichte verwerking. Maar dat is niet goed genoeg voor ons.

Lees het artikel hier: Plastic biervaten recycleren? Minder eenvoudig dan je denkt. Maak kennis met afvalstof 1969