Plasticafval (Foto: Jasmin Sessler (Unsplash)) Lees meer: https://www.apache.be/2020/02/17/plastic-recyclage/ © Apache

Onderzoek: chemische recyclage (nog) geen wondermiddel tegen plastic afval

⚗️ Chemische recyclage, qué es? Ik onderzocht voor Apache wat het is en hoe ver we er vandaag mee staan. Chemische recyclage zou de wonderoplossing zijn voor de berg gemengde, meerlagige plastics die we vandaag nog niet kunnen recycleren.

Blijkt dat we nog in pilootfase zitten en het waarschijnlijk nog heel wat jaren duurt voor chemische recyclage op grote schaal ingezet kan worden. Minderen met plastics en ze eenvoudiger ontwerpen zou de nood aan chemische recyclage kunnen counteren.

Interview met professor Steven De Meester, docent aan de Vakgroep Groene Chemie en Technologie van de UGent, Campus Kortrijk en Dirk Nelen, afval- en materialenexpert bij VITO.

Lees het artikel hier: Chemische recyclage (nog) geen wondermiddel tegen plastic afval