Vanwaar die hoge werkdruk en verziekte werksfeer in meerdere culturele instellingen?

Even geen circulaire economie. Vier jaar geleden liet ik de kunstensector achter mij. Dat ging nogal plots en met slaande deuren, en ik was er even niet goed van. De laatste jaren heb ik met veel mensen gesproken en probeerde ik een beeld te vormen van wat er eigenlijk gebeurd was, toen. Een onderzoek naar wat misloopt in heel wat grote kunstinstellingen, voor Rekto:Verso.

Tijdens het onderzoek ontdekte ik dat veel mensen in de culturele sector gelijkaardige verhalen rondlopen. Blijkbaar typeert hoge werkdruk en intimidatie heel wat culturele instellingen en dat eist een menselijke tol. Dit artikel is opgedragen aan de tientallen getuigen die – vaak met een krop in de keel – de stress, pijn en angst voor repercussies overwonnen en hun ervaring deelden.

Met hoop op beter!

Lees het artikel hier: ‘Vanwaar die hoge werkdruk en verziekte werksfeer in meerdere culturele instellingen?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s